Share |

KIRJASTO

Oulun looshilla on lainakirjasto, joka sijaitsee Heinäpäässä osoitteessa Uusikatu 57 – 59, Oulu. Sisäänkäynti Siljonkadulta. Kirjastosta löytyy teosofiaa, buddhalaisuutta, filosofiaa, astrologiaa, luontaisterveydenhoitoa, ravintoa, joogaa, mietiskelyä ja eri uskontoja käsittelevää kirjallisuutta. Looshin lainakirjasto on toiminut vuodesta 1998 asti Uusikadulla.

Kirjoja lainatakseen ei tarvitse olla Oulun looshin jäsen. Lainauskortin voi hankkia kymmenen euron maksua vastaan. Laina-aika kirjoilla on neljä viikkoa ja muulla materiaalilla viikko. Myöhästymismaksu on viisi euroa. Looshilla on myös käsikirjasto. Käsikirjaston kirjoja voi lueskella looshihuoneistossa kirjaston aukioloaikoina. Lisäksi olet tervetullut keskustelemaan kahden kesken kirjastovuoroa pitävän henkilön kanssa teosofiasta, kirjoista tai sinua lähellä olevista asioista.

Lainakirjaluettelon löydät tästä linkistä (pdf-tiedosto).

009.jpgJos etsimäsi kirja ei löytynyt lainakirjaluettelosta, vastaavantyyppistä kirjallisuutta löytyy myös Biokustannuksen laajasta kirjavalikoimasta osoitteessa www.biokustannus.com. Biokustannukselta voit hankkia kirjan itsellesi.

Kirjasto on avoinna kaksi kertaa viikossa:

        MA klo 17 - 18   

        KE klo 16 – 18

       Kesä-, heinä- ja elokuussa kirjasto on suljettu.

       KIRJASTOLLA ON MYÖS MYYNNISSÄ KIRJOJA.


Alla kohtia lueskeltavaksi ja pohdittavaksi!

Hänen Pyhyytensä Dalai Lamalta kysyttiin, mitä on hänestä yllättävintä, hän vastasi:

"Ihminen, koska hän uhraa terveytensä jotta saisi rahaa. Sitten hän uhraa rahaa saadakseen takaisin terveytensä. Ja sitten hän on niin huolissaan tulevaisuudesta, että hän ei nauti tästä hetkestä; seurauksena on se, että hän ei elä tässä hetkessä eikä tulevaisuudessa; hän elää ikään kuin ei koskaan kuolisi, ja sitten hän kuolee, eikä ole koskaan oikeastaan edes elänyt..."

H.P.Blavatsky - Käytännöllinen okkultismi

"On helppo tulla teosofiksi. Teosofi on jokainen, jolla on normaali äly ja joka on kiinnostunut metafysiikasta, jonka elämä on puhdasta ja epäitsekästä, joka tuntee enemmän iloa muiden auttamisesta kuin siitä, että tulee itse autetuksi, joka on aina valmis uhraamaan oman etunsa toisten hyväksi, joka rakastaa totuutta, hyvyyttä ja viisautta niiden itsensä eikä sen hyödyn vuoksi, minkä ne voivat tuoda."

Kirjasta Mestareiden kirjeet A.P. Sinnettille, löytyy asiaa ajasta:

"...aika on jotakin kokonaan meidän luomaamme. Maan päälläkin voi lyhyt voimakkaan tuskan täyttämä sekunti jostakusta tuntua ikuisuudelta, kun taas toisesta, onnellisemmasta voi tuntua kuin tunnit, päivät ja joskus kokonaiset vuodetkin kiitäisivät lyhyiden hetkien tavoin. Lopuksi on sanottava, että kaikista maan päällä asuvista, tuntevista ja tietoisista olennoista ihminen on ainoa, jolla on ajan tuntemus, vaikka se ei tee häntä onnellisemmaksi eikä viisaammaksi."

H.P.Blavatsky - Hiljaisuuden Ääni - kirjasta; Oppilaan ja opettajan keskustelusta:

Oppilas kysyy, mitä minun pitää tehdä saavuttaakseni viisauden?

Opettaja vastaa: "Etsi polkuja. Oi lanoo (oppilas), ole kuitenkin puhdassydäminen ennen kuin aloitat matkasi. Ennen kuin otat ensimmäisen askeleesi opi erottamaan todellinen väärästä, katoavainen ikuisesta. Opi ennen kaikkea erottamaan päänoppineisuus sielunviisaudesta, "silmän" oppi "sydämen" opista.

Hildegard Bingeniläisen ajatuksia

Maata ei pidä vahingoittaa eikä tuhota. Aina kun maan elementtejä vahingoitetaan taitamattomalla toiminnalla, Jumala puhdistaa maan kärsimykset ihmiskunnan koettelemuksilla.

Katso tarkkaan itseäsi, ihmiskunta. Sisälläsi on taivas ja maa kaikki luotu. Olet maailma - kaikki on kätketty sinuun.

Laula, sillä laulu ilahduttaa ja pehmentää sydäntä. Yksinkertainen, rakastava ylistys luo harmoniaa ja saa jumalaiset kyyneleet virtaamaan. Älä siis lakkaa laulamasta.

Kaikki elävät olennot ovat kipinöitä Jumalan kirkkauden hehkusta. Kaikissa olennoissa soi taivaallinen musiikki.

Emme voi elää maailmassa, jonka muut ovat meille tulkinneet. Kuitenkin pelkäämme turvautua itsemme kuunteluun, käyttää omaa järkeämme ja nähdä oma valomme.

Hänen mielestään jokaisessa ihmisessä hehkuu jumalallinen kipinä ja ihmisen tehtävä on heilastaa tuon kipinän valoa ympärilleen.